Ce trebuie să știi despre granit

Granitul este o rocă vulcanică foarte rezistentă. Datorită durității și rezistenței la erodare, intemperii, granitul este folosit în construcții la placări, pavarea străzilor, fântâni arteziene, borduri pentru trotuare, pavaje, monumente funerare etc.

Granitul este rezistent la substanțe chimice, la umezeală, acid, zgârieturi și temperaturi extreme. Totuși, pentru a preveni deteriorarea materialului, este importantă folosirea unui detergent conceput special pentru granit. Dacă este îngrijit cu un tratament corespunzător, granitul poate rezista chiar zeci de ani.

Sfaturi pentru întreținerea monumentelor funerare din granit

  • Pentru întreținerea de zi cu zi, măturarea și curățarea de praf sunt suficiente.
  • Pentru o curățare riguroasă înmuiați o cârpă într-o soluție din detergent de vase și apă caldă. După spălarea suprafețelor clătiți bine și uscați cu o cârpă din microfibre.
  • Fiind o piatră poroasă, acumulează ușor pete. Pentru îndepărtarea lor nu se recomandă frecarea lor (ajută la răspândirea lor), ci ștergerea directă și imediată.
  • Pentru a șterge petele care s-au infiltrat în material, faceți o pastă vâscoasă din peroxid de hidrogen și praf de cretă și aplicați pe pată. Se acoperă cu o folie de plastic și se lasă până pasta devine uscată. Folosiți o cârpă pentru a șterge pasta și clătiți bine cu apă.
  • Dacă nu s-a îndepărtat pata reluați pașii menționați anterior. 
  • Evitați vărsarea de lichide ce conțin acid citric (sucul de portocale), deoarece dăunează suprafețelor.

Galerie monumente funerare din granit

CERE OFERTĂ