Ce trebuie să știi despre calcar

Calcarul este o piatră naturală ce are în componența sa scoici și oasele creaturilor marine. Frumusețea pietrei este definită de eleganța tacită a venaturilor rezultate în urma mineralelor depuse și a variațiilor subtile de culoare. 

Calcarul este o piatră naturală ce are în componența sa scoici și oasele creaturilor marine. Roca aceasta este una dintre pietrele naturale cele mai utilizate și disponibile din abundență. Această piatră este ușor de recunoscut după culoarea sa: galbenă, cenușie sau albă.

Sfaturi pentru curățarea și întreținerea calcarului

  • Orice vărsare de lichide trebuie curățată imediat pentru a nu penetra suprafața.
  • Un blat din calcar trebuie curățat zilnic cu apă caldă și puțin detergent de vase.
  • Petele se îndepărtează cu o pastă din 1 ceașcă de făină, 2 linguri de detergent de vase și suficientă apă pentru a se crea o mixtură vâscoasă. Se pune mixtura peste pată, se acoperă cu o folie de plastic și se lasă peste noapte. A doua zi se curăță mixtura cu o spatulă de plastic și se clătește bine.
  • Petele de ulei se curăță cu aceeași mixtură de mai sus, însă în schimbul detergentului de vase se adaugă peroxid de hidrogen sau, în cazul unor pete persistente, amoniac.
  • Pentru a curăța petele de ceai, cafea sau fructe, amestecați peroxid de hidrogen cu amoniac. După aplicare ștergeți mixtura și clătiți imediat.

Galerie amenajări interioare și exterioare calcar

CERE OFERTĂ